Denna blir en succé!!!
Thailändsk currylax
Thailändsk laxfilé med röd curry
Denna rätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Passar som bjudmat.
Tid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver:
- 600 g laxfilé, skuren i 4 bitar à ca 150 g
- 1 påse wokgrönsaker (500 g)
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk fisk- och vinfond
- Saften från 1 lime eller 1-2 msk realLime
- 1 msk brun farin
- ½ tsk salt
Gör så här:
Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
Pressa ur saften ur limen. Blanda kokosmjölken med currypasta, fond, farinsocker och limesaft. Smaka! Häll blandningen över grönsaker och fisk. Strö saltet över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min.
Servera med ris och en sallad.
Kommentarer
Trackback