Nyprovat recept... nyttig specialkaka - God ljummen med mjölk

"Kaka" med getost, valnötter och russin

Till en avlång 1,5 liters bakform

50 g russin
200 g (en liten "limpa") getost - den vanliga sorten som ser ut som en rulle och kallas bûche (vedträ) i Frankrike)
100 g riven hårdost
50 g grovhackade valnötskärnor

3 ägg
1 dl mjölk
1 dl olivolja
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

en gnutta salt

Vispa ihop ägg, mjölk och olivolja. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggblandningen. Blanda tills smeten blir jämn - det blir den, även om du misströstar i början. Tillsätt litet salt. (Kanske ett kryddmått? Kanske två?)

Blanda ner russinen, getosten skuren i tärningar (med "skinn" och allt), hårdosten och valnötterna.

Grädda i 160 graders ugn i 1 timme och 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0